Postcrossing

 

 

Korttirivi_1.jpgKiinnostaisiko sinua saada mahdollisesti jopa useita postikortteja viikossa mitä erilaisimmista paikoista ympäri maailmaa? Se on mahdollista Postcrossing -nimisen palvelun kautta. Rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi saat sattumanvaraisen osoitteen jostakin päin maapalloa. Osoitteen lisäksi usein näet muutakin mitä vastaanottaja on itsestään kirjoittanut, kuten perheestään tai harrastuksista. Mahdollisesti mukana on myös toivomuksia postikorteista. Monet ovat lisänneet kuvia saamistaan korteista.

Alussa järjestelmästä voi ottaa 1-5 nimeä. Kerralla voi siis olla liikkeellä 5 korttia; myöhemmin määrä kasvaa  mitä kauemmin jatkat harrastusta.
Kun kortti saapuu vastaanottajalle, hän rekisteröi sen ID-numeron järjestelmään. Samalla hän voi kirjoittaa sinulle terveisensä ja kenties antaa erityiskiitokset vaikkapa kauniista kortista ja postimerkistä. Kuittaus tulee sinulle järjestelmän kautta sähköpostiisi, joten vastaanottaja ei koskaan näe osoitettasi ellet halua sitä antaa. Tämän jälkeen joku saa sinun osoitteesi ja kohta sinun postluukkusi koöahtaa.

Kortit kirjoitetaan yleensä englanniksi ellei vastaanottajalla ole kanssasi jotakin muuta yhteistä kieltä. Myös esittelyteksti kannattaa kirjoittaa englanniksi. Silloin tällöin voi törmätä henkilöön joka ei kertakaikkiaan osaa muuta kuin äidinkieltään. Itse olen kirjoittanut kortin portugalin kielellä. Kiitos Google kääntäjän - tosin en tiedä saiko vastaanottaja viestistä mitään selvää. Mutta kortti tuli perille ja sain vuolaat kiitokset - portugaliksi!

Järjestelmään voi ruksia ettei halua osoitteita ja kortteja kotimaasta. Suomalaisten korttien osuus suhteessa koko määrään on pienentynyt alkuajoista jolloin joka kolmas saattoi tulla Suomesta. Posti kulkee täällä nopeasti, joten jollei ole mukana pelkän kielenopiskelun takia, niin kannattaa sallia posti kaikkialta.
Posti kulkee nopeasti myös Saksaan ja yllättävän nopeasti ja varmasti useimpiin kaukoidän maihin. Silloin tällöin kortit katoavat matkalla tai vastaanottaja ei korttia syystä tai toisesta rekisteröi. Tällaista tapahtuu mutta crossaus jatkuu. Kun kortti on ollut matkalla 60 päivää, saat tilalle uuden osoitteen.

Kun laitat tietosi Postcrossing-järjestelmään, laita osoitekenttään myös nimesi jotta kortin lähettäjä näkee sen helposti. Muista myös tallentaa tietosi sivun alalaidassa olevalla napilla. Jos itse saat nimettömän osoitteen ja huomaat vielä ettei tämä henkilö ole vastaanottanut yhtään korttia, niin tällöin voit kohteliaasti tiedustella järjestelmään sähköpostin kautta että onkohan osoitetiedot varmasti oikein

Eniten toivotaan kortteja lähettäjän kotiseudun paikoista, nähtävyyksistä, rakennuksista ja maisemista. Mutta monenlaista muutakin löytyy. Paljon toivottuja aiheita ovat lemmikkieläimet, villieläimet, Stenvallit, Muumit, majakat, Unicef, tuulimyllyt, enkelit, kuninkaaliset, käsityöt, sarjakuvahahmot, filmitähdet mutta mutta sadat tuhannet jäsenet pitävät huolen että mistä tahansa aiheesta saattaa tulla toiveita. Mutta muista, nämä ovat vain toiveta. Sinä päätät millaisen kortin lähetät.

Olkoon toivomuslistassasi mitä tahansa, tulet saamaan joka tapauksessa koko joukon keski-eurooppalaisia kaupunkikortteja :-D

Tutustu Postcrossing-järjestelmään osoitteessa www.postcrossing.com 

 

 

Crossailijan peruspakkaus kortteja 2,99 / 12 kpl

Tässä lajitelma erilaisia kortteja joita voi lähetellä vaikkapa. ulkomaille. 12 erilaista, pakettien sisältö jatkuvasti hieman vaihtelee. Ei sisällä onnittelu-, valittelu- tms. kortteja. Allaoleva kuva on ensimmäisestä pakkauksestamme vuodelta 2009 (näitä kortteja ei ole enää saatavissa).

Peruspakkaus

 

 

postcrossing_kortit.jpg